Partnerzy serwisu:
Infrastruktura

Gastronomia wróciła do niemal wszystkich pociągów PKP Intercity, w których była przed marcem

Dalej Wstecz
Partnerzy działu

Strunbet
Multiconsult Polska
Aste
Transcomfort
CLIP Group
Euroterminal Sławków
Torhamer
Sultof

Data publikacji:
22-07-2020
Tagi geolokalizacji:
Źródło:
Rynek Kolejowy

Podziel się ze znajomymi:

INFRASTRUKTURA
Gastronomia wróciła do niemal wszystkich pociągów PKP Intercity, w których była przed marcem
Fot. A. Konop, Pesa Bydgoszcz/archiwum
PKP Intercity kończy proces przywracania usług gastronomicznych w pociągach różnych kategorii. W menu znajdują się już niektóre ciepłe potrawy.

Prawie we wszystkich pociągach, w których można było kupić posiłki na pokładzie przed początkiem epidemii koronawirusa, usługa gastronomiczna jest już dostępna. Proces przywracania sprzedaży posiłków w pociągach rozpoczął się 27 czerwca w pociągach Pendolino. 1 lipca wagony restauracyjne były dołączane do większości pociągów EIC i EC. Teraz przedziały barowe są już czynne w tych pociągach IC, które prowadzone są zespołami trakcyjnymi Flirt lub Dart, oraz w części dalekobieżnych IC, które kursują w zestawieniu lokomotywa + wagony, a w których uwzględniono specjalny wagon do przygotowywania i sprzedaży posiłków.

– Proces przywracania tej usługi jest już na ukończeniu. Od 10 lipca, na wybranych odcinkach, została przywrócona sprzedaż z wózka mobilnego. Jest ona dostępna pociągach kategorii IC i TLK – dodaje Agnieszka Serbeńska z biura prasowego PKP Intercity..

W pociągach, w których istnieją stałe przedziały barowe, lub dołączane są wagony restauracyjne, pasażerowie nie muszą liczyć już wyłącznie na zimne przekąski czy kanapki. Wracają do nich dania ciepłe, zjemy w nich także śniadanie, np. złożone z kiełbasek na ciepło czy jajecznicy.

– W tej chwili pasażerowie korzystają ze skróconego menu, w którym zostały uwzględnione dania serwowane na ciepło – potwierdza przedstawicielka PKP Intercity.

Dobry pomysłem na korzystanie z oferty gastronomicznej może być użycie aplikacji mWars. Z wyprzedzeniem sprawdzimy w niej czy w naszym pociągu działa bar lub restauracja, zapoznamy się z ofertą dla danego typu pociągu i zamówimy jedzenie, bez konieczności przechodzenia do przedziału gastronomicznego. Dowiemy się z niej nawet jak długo musimy oczekiwać na posiłek.
Partnerzy działu

Strunbet
Multiconsult Polska
Aste
Transcomfort
CLIP Group
Euroterminal Sławków
Torhamer
Sultof

Tagi geolokalizacji:

Podziel się z innymi:

Pozostałe z wątku:

Zobacz również:

Pozostałe z wątku:

Zobacz również:

Kongresy
Konferencje
SZKOLENIE ON-LINE
Śledź nasze wiadomości:
Zapisz się do newslettera:
Podanie adresu e-mail oraz wciśnięcie ‘OK’ jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na:
  • przesyłanie przez Zespół Doradców Gospodarczych TOR sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, adres: Pl. Bankowy 2, 00-095 Warszawa na podany adres e-mail newsletterów zawierających informacje branżowe, marketingowe oraz handlowe.
  • przesyłanie przez Zespół Doradców Gospodarczych TOR sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, adres: Pl. Bankowy 2, 00-095 Warszawa (dalej: TOR), na podany adres e-mail informacji handlowych pochodzących od innych niż TOR podmiotów.
Podanie adresu email oraz wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Podającemu przysługuje prawo do wglądu w swoje dane osobowe przetwarzane przez Zespół Doradców Gospodarczych TOR sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, adres: Sielecka 35, 00-738 Warszawa oraz ich poprawiania.
Współpraca:
Transport Publiczny
Rynek Lotniczy
Rynek Infrastruktury
TOR Konferencje
ZDG TOR
ZDG TOR
© ZDG TOR Sp. z o.o. | Powered by BM5